Wijngaard De Kroon van Texel

06-51808386
Rozendijk 32, 1791 PE Den Burg

Image

Welkom! Wij zijn Marleen Hoogenbosch en Jan Jaap Kroon en dit is onze Wijngaard de Kroon van Texel. Het is een van de noordelijkste wijngaarden van Nederland en de enige van de Wadden, dat maakt onze wijn bijzonder. Slapen op de wijngaard? Je bent van harte welkom in onze luxe Bed & Breakfast. 

Bezoek de wijngaard en proef onze wijnen

Wijngaard de Kroon van Texel telt 8500 druivenstokken met de Johaniter-, Solaris-, Riesel- en Regentdruif. Tijdens een rondleiding kunnen we je alles leren over deze druivenrassen. Ook vertellen we graag meer over het ontstaan van de wijngaard, de groei en de bloei en het wijnmaakproces. Alle vragen op het gebied van Nederlandse wijnbouw zijn welkom! Uiteraard wordt er aansluitend ook geproefd. 

Image

Onze wijnen

Trots

De Trots! is een exclusieve wijn die afhankelijk van omstandigheden verkrijgbaar is. Als deze optimaal zijn mogen wij deze met trots toevoegen aan ons assortiment. Gemaakt van druivenrassen Johaniter en Sauvignon Gris. 
€19,95

Secco

Een halfdroge rosé met een bubbeltje, ook wel de Rosecco genoemd, smaakt het beste op een zonnige dag. De Secco is gemaakt van druivenras Regent en Cabernet Sauvignon. Beperkt verkrijgbaar. (momenteel uitverkocht)
€12,50

Jorik

Een droge, witte wijn met een fruitige en volle smaak. Dat smaakt naar meer. Het karakter van de wijn kun je vergelijken met een Riesling. De Jorik is gemaakt van het druivenras Johaniter.
€12,95

Lotte

Een halfdroog, fruitige wijn met een fijne balans tussen zoet en zuur. De Lotte is een mooie wijn om te drinken op het terras. Deze wijn is gemaakt van het druivenras Riesel.
€12,95

Rood

Onze rode wijn heeft een volle en toch fruitige smaak. De wijn heeft een eenjarige barrique houtrijping gehad, hierdoor is een goede balans ontstaan tussen hout en kruiden. De wijn is gemaakt van het druivenras Regent.
€16,95

Nora

Een droge rosé met een verrassende afdronk: fruitig en toch pittig. Deze wijn heeft een bijzondere balans tussen zoet en zuur. De Nora heeft een mooie, heldere kleur en is gemaakt van het druivenras Regent. (momenteel uitverkocht)
€12,95

Slider

Onze wijn is te koop op de wijngaard en bij Slijterij Smidt-Witte, Jan de Wit - Uw Topslijter, Spar Kalverboer, Plus Hooijschuur, Semke Delicatexel en VOC De Kade. 

Image

Overnacht in onze B&B en word wakker midden in de wijngaard

Ontdek Texel op een speciale manier en word wakker met uitzicht over de enige wijngaard van de Wadden. Onze Bed & Breakfast telt twee kamers voor twee personen.