Wijngaard De Kroon van Texel

06-51808386
Rozendijk 32, 1791 PE Den Burg

Image

Welkom! Wij zijn Marleen Hoogenbosch en Jan Jaap Kroon en dit is onze Wijngaard de Kroon van Texel. Het is een van de noordelijkste wijngaarden van Nederland en de enige van de Wadden, dat maakt onze wijn bijzonder. Slapen op de wijngaard? Je bent van harte welkom in onze luxe Bed & Breakfast. 

Bezoek de wijngaard en proef onze wijnen

Wijngaard de Kroon van Texel telt 8500 druivenstokken met de Johaniter-, Solaris-, Riesel- en Regentdruif. Tijdens een rondleiding kunnen we je alles leren over deze druivenrassen. Ook vertellen we graag meer over het ontstaan van de wijngaard, de groei en de bloei en het wijnmaakproces. Alle vragen op het gebied van Nederlandse wijnbouw zijn welkom! Uiteraard wordt er aansluitend ook geproefd. 

Image

Onze wijnen

Onze wijn is te koop op de wijngaard en bij Slijterij Smidt-Witte, Jan de Wit - Uw Topslijter, Spar Kalverboer, Plus Hooijschuur, Semke Delicatexel en VOC De Kade. 

Image

Overnacht in onze B&B en word wakker midden in de wijngaard

Ontdek Texel op een speciale manier en word wakker met uitzicht over de enige wijngaard van de Wadden. Onze Bed & Breakfast telt twee kamers voor twee personen.